Hur fungerar bingobonus?

Det är alltid kul att få gratis pengar, men hur fungerar egentligen en bingobonus?

Det finns lite olika typer av bingobonus. Nedan tar vi en titt på några av de olika bonusvarianterna.

Insättningsbonus

Den vanligaste är insättningsbonus, den får du, vanligtvis första gången du sätter in på en ny bingosida. Det förekommer också lika erbjudanden, som ofta är tidsbegränsade och som ger dig bonus på din insättning. En standardbonus är 100%, vilket innebär att om du sätter in 100 kr så får du en bonus på ytterligare 100 kr och har alltså sammanlagt 200 kr att spela för. Vanligen finns det ett minimikrav på insättning för att få bonusen. MamaMia Bingo till exempel har ett insättningskrav på 200 kr.

Registreringsbonus

Registreringsbonus är på många sätt den bästa bonusen, den ger dig nämligen bingobonus bara för att registrera ett konto hos en bingosida. Den är till för att du ska kunna pröva på att spela utan att behöva riskera något. Ofta är den inte så hög, den högsta jag har sett är Piggybingo som ger dig 100 kr i bonus för att ”regga” ett konto.
banner

Chattbonus

Många bingosidor erbjuder olika former av chattspel som pågår samtidigt som man spelar bingo. Precis som namnet antyder spelas de i bingochatten och de brukar vara knutna till bingospelet. Det är oftast inga stora summor man kan vinna och oftast är det just bonus man får snarare än riktiga pengar. Hur som helst är det kul att vinna.

Är bonus som riktiga pengar?

Nej, inte riktigt. Du kan spela och vinna med din bingobonus, men när du vinner får du bara ännu mera bonus. Är bonusen då värdelös? Nej, inte alls. Förutom att du kan spela mera, och det är ju alltid roligt, så kan din bonus till sist omvandlas till riktiga pengar. Tricket är att uppfylla de olika spelbolagens omsättningskrav.

Omsättningskrav

Omsättningskraven innebär att du måste köpa bingobrickor för en viss summa innan du kan ta ut bonusen. Omsättningskravens storlek varierar en hel del och är olika för olika sidor, ofta kan de ligga mellan 5 och 40 gånger bonusens storlek. Hur fungerar omsättningskrav? Låt oss för enkelhetens skull säga att omsättningskravet är 2 gånger. Du har fått en bonus på hundra kronor satsar den och vinner tusen kronor. Då behöver du spela för 100 kr till eftersom omsättningskravet var 100*2, dvs. 200 kronor.